Archive

A yoga room and a music room are linked by a breezeway.  Windows and doors were sized and positioned to provide glimpses of earth and sky.  A landscape, inspired by Japanese gardens, joins everything back to the main house.  Ipe wood is used as a...

These process photos show the interior remodel portion of an existing house where spaces were opened-up for flow but kept to scale.  The walnut millwork and cabinets are set within smooth-finish walls.  The curving shape of the aquarium is echoed in the shape of the...

This 3-bedroom, 3 ½ bath with two offices is designed to complement the mid-century architecture of the neighborhood.  Broad roof overhangs, a planter wall and generous porches shelter the outdoor spaces.  Generous lighting, mirror and interior windows brighten the interior. Photo Credits - Joe Self...

A Master with a View A Master Suite was added to an existing house with views to a private garden.  A lighted ceiling cove, reflective details and a light palette brighten the space.  This addition included a sun-room and laundry room to provide age-in-place living at...

The remodel and addition to this craftsman-style bungalow required better functionality without changing the modest scale at the street.  Clerestory windows at the Kitchen and Master increased the sense of space.  All new millwork, a soft paint palette, stone and tile are all used in...

This complete remodel of a midcentury ranch-style house required a reorganization of the plan to maximize use and open up the interior spaces.  Rift-sawn white-oak millwork, veined granite countertops and deep paint colors all play out beneath a new north-facing clerestory and new skylights.  Landscape...

This project is a complete remodel with a Master-Suite and Pool addition in response to the existing house style.  Brick details and right-scaled elements were employed to extend the existing building pattern. (photography by Joe Gearheart)...

Abundant shade and an exuberant dog made plant growth near impossible in this back yard setting.  Existing paths were retained and two types of stone were introduced for durability.  New land forms were devised to create a play area for pets and children alike....